Перспектыўныя распрацоўкі навукоўцаў БДУ. Фітасолі дыетычнай серыі «Універсум» для зніжэння рызыкі развіцця артэрыяльнай гіпертэнзіі
Распрацоўка і вытворчасць – Навукова-вытворчы цэнтр харчовых тэхналогій РУП «Унітэхпрам БДУ». Навуковы кіраўнік – Т. А. Мадзіеўская, дырэктар цэнтра, кандыдат хімічных навук. Фітасоль харчовай дыетычнай серыі «Універсум» стала пераможцам у намінацыі «Харчовыя тавары» конкурсу «Найлепшыя тавары Беларусі–2017». Таксама распрацоўка абвешчана «Навінкай года». Пра праект Фітасолі серыі «Універсум» прызначаны для ўжывання замест звычайнай кухоннай солі пры вытворчасці харчовых прадуктаў, для падрыхтоўкі...